LYDFRYD


Søndag 9. juni skjer det noe helt spesielt på Sentralen i Oslo. Nordberg strykeorkester skal urfremføre «Musejakta» skrevet av Jazzmusiker Mona Krogstad. Verket er spesielt komponert for orkesteret. Denne urfremføringen er en av 10 i løpet av 2024 der det er blitt bestilt 10 nye verk for barne- og ungdomsorkester i Norge.

04.06.2024 Foto: Anders Aardal

Mona Krogstad vil også være til stede og fortelle litt om musikken hun har laget. I tillegg til «Musejakta» er også norsk folkemusikk på programmet, etter et svært vellykket folkemusikkseminar ledet av Mari og Andreas Ljones på fele og hardingfele. Annet enn dette inneholder programmet musikk av Purcell, Albinoni, Corelli og Mendelssohn.

Nordberg strykeorkester skal ha sin vårkonsert «LYDRFYD» søndag 9. juni i Marmorsalen på Sentralen. Konserten er en del av orkesteråret 2024, som er en feiring av De Unges Orkesterforbund (UNOF) sitt 50-årsjubileum.

Alle orkestergruppene fra aspirant til ungdom, i alderen 6-18 år, deltar under ledelse av sine dirigenter Oda Habbestad, Mari Lerseth og Maren Nygård. Konferansierer er Nordberg strykeorkester sine to egne unge orkesterår-ambassadører, Inger-Eline og Signe, som også spiller i ungdomsorkesteret.

Lenke til billettsalg: https://www.sentralen.no/tix-eventer/lydfryd-med-nordberg-strykeorkester
Nordberg strykeorkester’s nettside: http://www.nordbergstrykeorkester.no/